logo

اخبار

ترکیب چاپ سه بعدی (3D) و ماشین‌کاری سی ان سی (CNC)

ترکیب چاپ سه بعدی (3D) و ماشین‌کاری سی ان سی (CNC)

چاپ سه بعدی دنیای نمونه‌سازی، مونتاژ و ساخت را به شکل بی‌سابقه‌ای متحول کرده است. علاوه بر این، قالب‌گیری تزریقی و ماشین‌کاری سی ان سی (CNC) پایه و اساس بیشتر طراحی‌هایی است که به مرحلۀ تولید می‌رسند. بنابراین، جایگزینی آن‌ها با سیستم‌های دیگر معمولا دشوار است. با این حال در برخی مواقع می‌توان ماشین‌کاری سی ان سی را با چاپ سه بعدی ترکیب کرد تا به اهداف مورد نظر رسید.

چاپ سه بعدی دنیای نمونه‌سازی، مونتاژ و ساخت را به شکل بی‌سابقه‌ای متحول کرده است. علاوه بر این، قالب‌گیری تزریقی و ماشین‌کاری سی ان سی (CNC) پایه و اساس بیشتر طراحی‌هایی است که به مرحلۀ تولید می‌رسند. بنابراین، جایگزینی آن‌ها با سیستم‌های دیگر معمولا دشوار است. با این حال در برخی مواقع می‌توان ماشین‌کاری سی ان سی را با چاپ سه بعدی ترکیب کرد تا به اهداف مورد نظر رسید. موقعیت‌های مختلفی برای ترکیب این دو فناوری وجود دارد که می‌توان با بهره‌مندی از مزیت‌های هر یک بیشترین کارآیی در تولید محصولات تجربه کرد. در ادامه، مزایای مختلف ترکیب فناوری چاپ سه بعدی و ماشین‌کاری سی ان سی بیان شده است:

 

تکمیل سریع پروژه‌ها

بسیاری از شرکت‌ها این دو فناوری را با هم ترکیب می‌کنند تا عملیات مربوط به سفارش‌های تولیدی خود را سریع‌تر انجام دهند. استفاده از فایل‌های کَد (CAD) در فرآیند ماشین‌کاری به ویژه در ساخت پروتوتایپ‌ها (نمونه‌ها) نیاز به سرعت بالایی دارد. سرعت ساخت نمونه به وسیله قالب‌گیری تزریقی کاری بس دشوار و وقت گیر است. در صورتی که نمونه هرگونه اشتباه یا خطایی داشته باشد و یا نیازمند تغییرات جزئی باشد، کارآیی و سرعت تولید بسیار کاهش می‌یابد. بنابراین، استفاده از چاپ سه بعدی انعطاف‌پذیری خاصی برای بهبود طراحی محصول فراهم می‌کند. برای بهره‌مندی از هر دو فرآیند، مهندسان بخش تولید فایل‌های کَد (CAD) و کَم (CAM) را در چاپ سه بعدی استفاده می‌کنند. به محض اینکه آن‌ها بعد از تغییرات مورد نیاز خود به فایل اصلی طراحی برسند، می توانند تغییرات را در ماشین‌کاری قطعه نیز پیاده سازی کنند. بدین وسیله آن‌ها از بهترین ویژگی‌های هر تکنولوژی استفاده می‌کنند.

 

رسیدن به دقت عمل بالا در عملکرد و تلورانس

یکی از قسمت‌هایی که چاپ سه بعدی همیشه در حال توسعه آن بوده است، تلورانس است. پرینترهای مدرن و جدید از دقت و به دنبال آن کیفیت بالایی برخوردار نیستند. تلورانس پرینترها معمولا تا 1/0 میلی‌متر و در مقابل، تلورانس ماشین‌های سی ان سی 025/0 میلی‌متر است. در گذشته، اگر قطعه یا محصولی که می‌ساختید نیاز به تلورانس قابل قبولی داشت، مجبور به استفاده از ماشین سی ان سی بودید. اما حالا می‌توان با ترکیب این دو فناوری به حالت بهینه دست یافت.

مهندسان راهی برای تلفیق این دو فناوری پیدا کردند تا محصولاتی با دقت بالا بسازند. آن‌ها از چاپ سه بعدی برای ساخت نمونه استفاده می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا نمونه اصلی از طراحی بهتری برخوردار باشد. طراحی ابتدایی روی قطعه آزمایشی بررسی می‌شود. استفاده از نمونه‌های چاپ شده توسط پرینترهای سه بعدی باعث می‌شود تا زمان زیادی صرف ساخت نمونه بوسیله ماشین سی ان سی نشود و محصول اصلی از روی نمونه‌ی بهبودیافته و با دقت و کیفیت بالایی ساخته شود.

 

تعداد بالای محصولات تولیدی

تلفیق هر دو فناوری با یکدیگر کمک بزرگی به تولید خواهد کرد. تلفیق دقت عمل بالای ماشین سی ان سی با سرعت بالای پرینترهای سه بعدی نرخ تولید را، مخصوصا در تولید هزاران محصول، افزایش خواهد داد.

بسیاری از شرکت‌ها محصولات خود را با استفاده از پرینترهای سه بعدی می‌سازند و به وسیله دستگاه سی ان سی اندازه‌های دقیق و درست را اصلاح می‌کنند. بعضی از ماشین‌ها نیز این دو فناوری را باهم ترکیب و از این کار بیشترین استفاده را می‌برند. نتیجه‌ کار تولید محصولی با کیفیت و پرسرعت خواهد بود.

 

کاهش هزینه‌ها

شرکت‌های تولیدی همیشه به دنبال راهی برای کاهش هزینه‌های تولید خود هستند تا قیمت نهایی و در نتیجه بازار بهتری داشته باشند. یکی از روش‌های کاهش میزان هزینه، جستجوی مواد جایگزین برای برخی قطعات است. با استفاده از چاپ سه بعدی شما می‌توانید از موادی استفاده کنید که به هیچ وجه قابل استفاده برای ماشین سی ان سی نیستند. علاوه بر این پرینتر سه بعدی می‌تواند مواد را به صورت مایع و گلوله ترکیب کند و محصولی با همان قدرت و توانایی که توسط ماشین سی ان سی تولید می‌شود، بسازد. با ترکیب این دو فرآیند، شما می توانید از مواد ارزان‌تری استفاده کنید و با برش قطعه به وسیله ماشین سی ان سی به ابعاد مورد نظر برسید.

موارد زیادی وجود دارد که شما می‌توانید چاپ سه بعدی را با ماشین کاری سی ان سی تلفیق کرده تا به اهدافی مانند کاهش هزینه، افزایش سرعت تولید و دقت محصولات برسید. کاربرد هر دو فناوری در فرآیندهای تولید بستگی به نوع مواد و محصول نهایی دارد.

زمان انتشار مطلب 14 فرو 1400

کلیه حقوق وبسایت متعلق به شرکت نونگار است

کلیه حقوق وبسایت متعلق به شرکت نونگار است