عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به برخی مسائل و مشکلات اقتصادی و بانکی که باید در اولویت توجهات دولت آینده قرار بگیرد، گفت: اصلاح نظام بانکی و بودجهریزی، دو اقدامی است که به مهار تورم میانجامد.
به گزارش یونیکسل، محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره اولویتهای اقتصادی دولت آینده گفت: دولت آینده حداقل در چهار سال اول نباید به سمت ایجاد یک کلان پروژه اقتصادی حرکت کند، زیرا اقتصاد کشور زخم دیده و مردم، تولیدکنندگان و فضای اقتصادی آمادگی یک اتفاق یا پروژه جدید را ندارند.
وی در ادامه ابراز کرد: اولویت رییس دولت آینده باید بر اصلاح باشد. حوزههایی وجود دارد که در صورت اصلاح گرههای کور در اقتصاد را باز خواهد کرد. حوزههایی مانند اصلاح نظام بانکی کشور و ارتباطات نظام بانکی با تولید، اصلاح نظام بودجهریزی که کسری بودجههای سرسامآور تورم را به وجود میآورد، اصلاح نظام تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی که بخش مهمی از هزینههای دولت را به خود اختصاص میدهد و نگرانیهای جدی را در چند سال آینده برای مجموعه به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص سیاستگذاری ارزی و تقویت پول ملی در دولت آینده نیز بیان کرد: نکات مورد اشاره در بالا چنانچه محقق شود، صیانت از پول ملی را هم جامه عمل میپوشاند زیرا حفظ ارزش پول ملی یک معلول محسوب میشود. زمانی که فضای کسبوکار بهبود یابد و رابطه بانکها و تولید اصلاح شود، صادرات افزایش خواهد یافت و عرضه ارز رو به افزایش میگذارد که در این صورت کمبود تقاضای ارز وجود نخواهد داشت و همین امر از فشار بر بازار میکاهد. از طرف دیگر تورم به کنترل درمیآید که در حقیقت قیمت ارز به طور غیرمستقیم کنترل خواهد شد.
زنگنه در ادامه اظهار داشت: مواردی که مورد اشاره قرار گرفت، نکات حساس و کلیدی کشور به حساب میآید که تنها ابزار برای انجام آنها یک عزم و اراده و برنامهریزی دقیق است زیرا در بسیاری از مواقع در حوزه کسب کار نیاز به تزریق منابع مالی وجود ندارد، حذف بوروکراسیها، تضاد منافع، رانتها و رقابتهای انحصاری در این زمینه موثر واقع میشود که چنانچه این موضوع برطرف شود چرخه تولید با سرعت بیشتری میچرخد و اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
زمان انتشار مطلب | 08 خرد 1400 |
کلیه حقوق وبسایت متعلق به شرکت نونگار است
کلیه حقوق وبسایت متعلق به شرکت نونگار است