دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ | معرفی انواع دستگاه تزریق پلاستیک

تاریخ بروز رسانی:
1403/12/26
مدت زمان مطالعه :
12
دقیقه
چه در سطح یک کارخانه دار فعالیت کنید و چه در سطح یک محقق یا علاقه مند به صنعت پلاستیک، همیشه این سوال برایتان پیش می آید که دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ آشنایی با دستگاه تزریق پلاستیک و انواع مختلف آن، از این جهت اهمیت دارد که با شناخت کافی و داشتن اطلاعات دقیق تر می توانید انتخاب مطمئن تر و در نتیجه بهره وری بالاتری را در کارکرد این دستگاه ها و کسب درآمد بیشتر از این دستگاه ها تجربه کنید.
به نقل از سایت (essentracomponents) بر اساس گزارشاتی که درباره تولید قطعات پلاستیکی انجام شده است اینگونه بیان می کند:
The injection molded plastic industry worldwide is expected to reach a projected revenue of US$ 423,753.7 million by 2030. A compound annual growth rate of 3.6% is expected of the worldwide injection molded plastic industry from 2024 to 2030
پیش بینی می شود که درآمد صنعت جهانی پلاستیک های قالب گیری تزریقی تا سال 2030 به حدود 423 میلیارد دلار برسد. انتظار می رود نرخ رشد سالانه این صنعت از سال 2024 تا 2030 حدود 3.6 درصد باشد.
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟
دستگاه تزریق پلاستیک (Injection Molding Machine) یک دستگاه صنعتی است که امکان تولید قطعات پلاستیکی با حجم زیاد را فراهم می کند. طراحی این دستگاه بر اساس قالب گیری تزریقی و جنس قالبها از فولاد و آلومینیوم است تا بتواند فشار و دما را تحمل کند همچنین شامل دو بخش اصلی به نام واحد تزریق و واحد قالب گیری است. دستگاه تزریق پلاستیک با استفاده از فرایند تزریق مواد پلاستیکی را ذوب کرده و به داخل قالب های فلزی تزریق می کند تا شکل و اندازه مطلوب را بگیرد.
همچنین دستگاه تزریق پلاستیک با انواع مختلفی از مواد پلاستیکی از جمله پلی پروپیلن (PP)، پلیاتیلن (PE)، اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) و پلی استایرن (PS)سازگار هستند، این تنوع در مواد به مهندسان این امکان را می دهد که متناسب با نیاز های تولید مواد اولیه تزریق پلاستیک مناسب را انتخاب کنند.
ابعاد و وزن دستگاه تزریق پلاستیک
برق مورد نیاز دستگاه تزریق پلاستیک
یکی از عوامل مهم در هزینه های تولید، میزان مصرف برق مورد نیاز دستگاه تزریق پلاستیک است که در دستگاه های هیدرولیکی تزریق پلاستیک در مقایسه با سایر دستگاه های برقی تزریقی بسیار بالا است، برای مثال یک دستگاه هیدرولیکی ممکن است تا ۵۰۰۰ کیلووات برق مصرف کند، در حالی که دستگاههای برقی معمولا بین ۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰ کیلووات (kw) برق مصرف می کنند.
بنابراین یکی از راهکارهای مؤثر برای بهینه سازی مصرف برق دستگاه های تزریق پلاستیک هیدرولیکی، استفاده از سیستم پیشرفته مانند پکیج (PES) است؛ این سیستم با تنظیم خودکار سرعت پمپ هیدرولیک، از کارکرد دائم موتور در دور نامی جلوگیری می کند و باعث کاهش مصرف برق ۳۰ تا ۶۰ درصد می شود.
دستگاه تزریق پلاستیک چگونه کار می کند؟
در ویدیو زیر فرایند تزریق پلاستیک در هر مرحله نمایش داده شده است و درباره نحوه کار این دستگاه در زمان قالب گیری و تولید قطعه پلاستیکی توضیحات کاملی صحبت شده است.
در روش کار دستگاه تزریق پلاستیک کنترل دما، فشار و زمان، در این مرحله بسیار اهمیت دارد و تاثیر مستقیمی بر کیفیت محصول نهایی دارد؛ فرآیند کلی کار تزریق پلاستیک به صورت زیر است:
تزریق مواد: مواد پلاستیکی در فرم گرانول به داخل مخزن سیلندر دستگاه تززیق پلاستیک وارد می شود. (این مخزن یک سیلندر است که مواد را برای مرحله بعدی آماده میکند) در این مرحله مواد پلاستیکی توسط المنت ها و پیچ (screw) در داخل سیلندر به چرخش در می آید و با ایجاد فشار و حرارت باعث ذوب شدن مواد می شود.
قالب گیری: زمانی که مواد پلاستیکی به دمای ذوب رسیدند به داخل قالب تزریق میشود، این مرحله از فرایند کار تزریق پلاستیک با فشار بالا انجام می شود تا از پر شدن حفره های کامل قالب اطمینان حاصل شود. قالب معمولاً از دو نیمه تشکیل شده و زمانی که مواد به داخل آن تزریق می شود؛ این دو نیمه به یکدیگر فشرده می شوند و شروع به سرد شدن می کند تا به شکل قطعه نهایی تبدیل شود. در این مدت زمان برای جلوگیری از هر گونه تغییر در شکل قطعه تولیدی همچنان فشار درون قالب حفظ می شود.
خروج محصول: پس از سخت شدن پلاستیک، قالب باز شده و قطعه نهایی از آن خارج می شود معمولا از دستگاه های اتوماتیک و اپراتور برای خارج کردن دستگاه کمک گرفته می شود. پس از خارج کردن قطعه دستگاه دوباره به حالت اولیه باز میگردد و برای فرایند قطعه پلاستیکی بعدی آماده می شود.
اجزا دستگاه تزریق پلاستیک
در ویدیو زیر تمام اجزای دستگاه تزریق پلاسیک معرفی شده است و در ادامه به بررسی هر کدام از اجرا و وظیفه ای که برعهده دارند صحبت میکنیم.
دستگاه تزریق پلاستیک از اجزای مختلفی تشکیل شده است که شامل موارد زیر است:
- واحد تزریق
1. Hopper: نقطه ورود گلوله های پلاستیکی که مواد اولیه برای فرآیند قالب گیری تزریقی هستند، این جایی است که سفر از پلت به قطعه آغاز می شود.
2. بشکه: بخش گرم شده ای که در آن گلوله های پلاستیکی ذوب می شوند، بشکه در ارتباط با نوارهای حرارتی کار می کند تا اطمینان حاصل شود که پلاستیک به دمای ذوب مناسب می رسد.
3. نوارهای حرارتی: دور بشکه را گرفته و گرمای لازم را برای ذوب گلوله های پلاستیکی به شکل مایع فراهم می کند.
4. پیچ: این جزء نقش دوگانه ای دارد به اینصورت که پلاستیک مذاب را برای اطمینان از یکنواختی در مذاب مخلوط می کند و پلاستیک را به داخل حفره قالب تزریق می کند.
5. نازل: نقطه خروج پلاستیک مذاب از واحد تزریق به قالب است که از تحویل دقیق مواد مذاب به داخل حفره قالب اطمینان می دهد.
- واحد بستن
1. قالب: قسمتی که به صورت سفارشی طراحی شده است که پلاستیک مذاب را به محصول مورد نظر تبدیل می کند.
2. سیستم بستن: نیمه های قالب را در طول مراحل تزریق و خنک شدن محکم به هم نگه می دارد.
3. سیستم انجکتور: هنگامی که پلاستیک سرد و جامد شد، سیستم انجکتور محصول نهایی را از قالب خارج می کند.
- سیستم کنترل
کنترل پنل: مغز دستگاه، اپراتورها را قادر می سازد تا تمام پارامترهای فرآیند قالب گیری تزریقی از جمله دما، فشار و زمان چرخه را تنظیم و نظارت کنند.
انیمیشن روش تزریق پلاستیک و نقش هر کدام از اجزای دستگاه تزریق پلاستیک
- سیستم هیدرولیک
1. پمپ ها و موتورها: نیروی مورد نیاز برای عملکرد دستگاه از باز و بسته کردن قالب گرفته تا تزریق پلاستیک مذاب را تامین می کند.
2. سوپاپ ها و شیلنگ ها: کنترل جریان سیال هیدرولیک که برای حرکات و اقدامات دقیق دستگاه ضروری است.
بیشتر بخوانید: فیلم نحوه کار دستگاه تزریق پلاستیک بادی
- سیستم خنک کننده
کانال های خنک کننده: این کانالها در داخل قالب قرار دارند، مایع خنک کننده را به گردش در می آورند تا دمای پلاستیک مذاب را کاهش دهند و انجماد را در محصول نهایی تسهیل کنند.
- گیت ایمنی دستگاه
1. گیت های ایمنی: از دسترسی اپراتور به قطعات متحرک دستگاه در حین کار جلوگیری می کند و محیط کار ایمن را تضمین می کند.
2. دکمه های توقف اضطراری: امکان توقف فوری عملکرد دستگاه در مواقع اضطراری را فراهم می کند و از اپراتور و دستگاه محافظت می کند.
کاربردهای دستگاه تزریق پلاستیک
از آنجایی که پلاستیک ها در صنایع گوناگون کاربرد فراوانی دارند، دستگاه تزریق پلاستیک نیز به عنوان ابزاری اساسی در تولید قطعات و محصولات مختلف شناخته می شوند، از جمله کاربردهای دستگاه تزریق می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاربرد دستگاه تزریق پلاستیک در صنعت خودرو سازی
در صنعت خودروسازی، قطعات پلاستیکی مانند داشبورد، پنل های درب و ساختار داخلی خودرو از طریق دستگاه های تزریق پلاستیک تولید می شوند استفاده از پلاستیک در این بخش به کاهش وزن خودرو و در نتیجه بهبود مصرف سوخت کمک می کند.
بیشتر بخوانید: درآمد ماهیانه دستگاه تزریق پلاستیک چقدر است؟
- کاربرد دستگاه تزریق در صنعت الکترونیک
دستگاه های تزریق پلاستیک برای توليد محفظه های الکترونیکی، سوکتها و بسیاری از قطعات دیگر به کار می روند این قطعات باید دارای ویژگی های خاص مانند عایق بودن، مقاومت در برابر حرارت و استحکام باشند که پلاستیک مناسبترین گزینه برای این ویژگیها است.
- کاربرد دستگاه تزریق پلاستیک در صنعت بسته بندی
در صنعت بسته بندی از تزریق پلاستیک برای تولید بطری ها، قوطی ها و بسته بندی های مختلف استفاده می شود، این محصولات به دلایلی نظیر داشتن توجیه اقتصادی و عدم آسیب زدن به محیط زیست گزینه بسیار خوبی هستند، چرا که بازده تولید بالا و هزینه های پایین تری دارند.
- کاربرد دستگاه تزریق پلاستیک در صنعت پزشکی
دستگاه های تزریق پلاستیک برای تولید ابزارآلات و تجهیزات پزشکی مانند سرنگ ها، ظروف آزمایش و محفظه های دارویی مورد استفاده قرار می گیرند، تضمین کیفیت و استریل بودن این محصولات بسیار حائز اهمیت است.
- کاربردها در صنعت ساختمانی
در صنعت ساختمان سازی از تزریق پلاستیک برای تولید قطعات نظیر لولههای PVC، اتصالات و دیگر اجزای ضروری استفاده می شود این قطعات به دلیل مقاومت در برابر آب و شرایط جوی گزینه مناسبی برای ساخت و ساز به شمار می آیند.
پیشنهادی: معرفی دستگاه بادکن پت و کاربرد آن در تولید محصولات پلاستیکی
- کاربرد در صنعت مصرفی
دستگاه تزریق پلاستیک کاربردهای فراوانی در تولید لوازم خانگی و اسباب بازی ها و ملزومات روزمره دارد، این محصولات شامل انواع گلدان، ظروف پلاستیکی و لوازم جانبی مختلف هستند.
کاربرد دستگاه تزریق پلاستیک بر اساس ظرفیت
بعضی از کارخانه داران تمایل دارند دستگاه تزریق پلاستیک را بر اساس ظرفیت تولیدی محصول خود انتخاب کنند بنابراین باید با کاربرد دستگاه تزریق در ظرفیت های مختلف آشنا شوید تا انتخاب بهتری داشته باشید؛ دستگاه های تزریق پلاستیک در ظرفیت و اندازه های مختلف به دسته بندی هایی تقسیم می شوند که هر یک از آنها کاربرد های خاص خود را در صنایع مختلف دارند.
دستگاه های تزریق کوچک
این دسته از دستگاه ها دارای ظرفیت تزریق زیر ۱۰۰ گرم هستند و معمولا برای تولید قطعات کوچک و دقیق مانند قطعات الکترونیکی، دکمه ها و لوازم تزئینی مورد استفاده قرار می گیرند. دقت و سرعت بالای این دستگاه ها موجب می شود که آنها برای تولیدات انبوه قطعات کوچک به کار برده شود.
دستگاه های تزریق متوسط
این دستگاه ها دارای ظرفیت تزریق بین ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ گرم بوده و در تولید قطعات متوسط چون لوازم خانگی، قطعات خودرو و محصولات پزشکی کاربرد دارند. این دستگاه ها در موقعیت هایی است که نیاز به تولید انبوه قطعات با ابعاد متوسط باشد، به کار برده می شود.
دستگاه های تزریق بزرگ
دستگاه های بزرگ تزریق پلاستیک دارای ظرفیت بیش از ۱۰۰۰ گرم هستند و برای تولید قطعات بزرگی مانند قاب های ماشین، تجهیزات صنعتی و محصولات بزرگ به کار میروند. این دستگاه ها در صنایع خودرو سازی و تولید تجهیزات سنگین نقش مهم دارند.
دستگاه تزریق پلاستیک مخصوص (Specialized Injection Molding)
ظرفیت این نوع دستگاه های تزریق پلاستیک به نوع خاص و نیازهای خاص تولید بستگی دارد همچنین برای تولید قطعات خاصی که نیاز به ویژگی هایی مانند حرارت بالا یا قابلیت چند لایه دارند به کار گرفته می شوند.
بررسی مزایای و معایب دستگاه تزریق پلاستیک
دستگاه تزریق پلاستیک (Injection Molding Machine) برای تولید انواع محصولات پلاستیکی در حجم و اندازه های کوچک تا اندازه های بزرگ و محصولات پلاستیکی پیچیده می باشند؛ از مهمترین مزایای دستگاه های تزریق پلاستیک عبارتند از:
- دستگاههای تزریق پلاستیک با استفاده از فناوری پیشرفته قادر به تولید قطعات با دقت زیاد هستند.
- فرآیند تزریق پلاستیک به دلیل برخورداری از اتوماسیون پیشرفته و طراحی بهینه، این امکان را فراهم می کند تا تعداد زیادی از قطعات مشابه در زمان کوتاه تولید شوند.
- دستگاه های تزریق پلاستیک قادر هستند تا قطعات با طراحی های پیچیده را تولید کنند، این قابلیت باعث میشود تا تولید کنندگان بتوانند محصولات متنوع را به بازار عرضه کنند.
- فرآیند تزریق معمولاً ضایعات کمتری نسبت به سایر روش های تولید دارد.
- با بالا رفتن حجم تولید هزینه های هر قطعه کاهش می یابد.
- تولید انبوه با دقت بالا باعث افزایش کیفیت محصولات نهایی میشود.
معایب دستگاه تزریق پلاستیک عبارتند از:
- سرمایه گذاری اولیه برای خرید و راه اندازی دستگاه تزریق پلاستیک معمولاً بالا است.
- برای تولید هر نوع محصول نیاز به قالب های خاصی است که خود هزینه و زمان بیشتری را می طلبد.
- بعضی از طراحی های بسیار پیچیده ممکن است نیاز به تکنیک های خاصی داشته باشند که در دستگاه های تزریق معمولی ممکن است قابل اجرا نباشند.
- بعضی از مواد پلاستیکی ممکن است در دماهای بالا تحت تأثیر قرار بگیرند و خواص خود را از دست بدهند.
دستگاه های تزریق پلاستیک بر اساس تناژ و گرماژ
منظور از تناژ دستگاه تزریق پلاستیک به معنی قدرت دستگاه است یعنی حداکثر نیرویی که دستگاه تزریق پلاستیک میتواند در بسته نگه داشتن قالب و اعمال تزریق به داخل آن وارد کند، هر چه تناژ دستگاه بالاتر باشد قالب های بزرگتر با پیچیده گی بیشتر می توان تولید کرد. تناژ دستگاه تزریق پلاستیک یک عامل مهم و کلیدی در انتخاب دستگاه تزریق پلاستیک برای تولید قطعات پلاستیک است و بر واحد کیلوگرم یا تن محاسبه و اندازه گیری می شود.
منظور از گرماژ در دستگاه تزریق پلاستیک، مقدار وزن مواد اولیه که همان پلاستیک است در هر چرخه تزریق پلاستیک می باشد و تعیین میزان گرماژ بسیار اهمیت دارد زیرا تاثیر مستقیم بر کیفیت پلاستیک تولیدی توسط دستگاه و هزینه های فرایند دارد.
دستگاه تزریق پلاستیک بر اساس قدرت گیره یا تناژ انواع مختلفی دارد که به صورت کامل در جدول زیر ذکر کردهایم:
دستگاه تزریق پلاستیک بر اساس تناژ |
انواع دستگاه تزریق پلاستیک بر اساس گرماژ |
دستگاه تزریق پلاستیک 50 تن |
دستگاه تزریق پلاستیک 50 گرمی |
دستگاه تزریق 80 تن |
دستگاه تزریق پلاستیک 100 گرمی |
دستگاه تزریق 150 تن |
|
دستگاه تزریق 160 تن |
|
دستگاه تزریق 200 تن |
دستگاه تزریق 250 گرمی |
دستگاه تزریق 250 تن |
دستگاه تزریق 300 گرمی |
دستگاه تزریق 260 تن |
|
دستگاه تزریق 300 تن |
دستگاه تزریق 400 گرمی |
دستگاه تزریق 350 تن |
دستگاه تزریق 500 گرمی |
دستگاه تزریق 360 تن |
دستگاه تزریق 750 گرمی |
دستگاه تزریق 450 تن |
دستگاه تزریق 2000 گرمی |
دستگاه تزریق 500 تن |
دستگاه تزریق 5000 گرمی |
دستگاه تزریق 800 تن |
|
دستگاه تزریق 2000 تن |
کاربر عزیز برای نمایش کامل محتوای جدول در حالت موبایل، باید صفحه را به چپ یا راست حرکت دهید.
انواع دستگاه تزریق پلاستیک با کاربرد و طرز کار متفاوت وجود دارد، بعضی از ماشین های تزریق برای تولید با حجم بالا و بعضی دیگر برای تولید محصولات پلاستیکی با حجم کوچک و حتی ساخت محصول نمونه مناسب هستند همچنین اندازه دستگاه تزریق پلاستیک با توجه به اندازه قطعاتی که تولید می شود متفاوت است؛ در این مقاله به معرفی انواع دستگاه تزریق پلاستیک پرداخته خواهد شد.
انواع دستگاه تزریق پلاستیک بر اساس اندازه قطعات پلاستیک
اندازه دستگاههای قالب گیری تزریق پلاستیک بسته به اندازه قطعاتی که تولید می کنید متفاوت است و به دو دسته زیر تقسیم می شود:
- دستگاه تزریق پلاستیک کوچک یا رومیزی
- دستگاه تزریق پلاستیک بزرگ
دستگاه تزریق پلاستیک کوچک که دستگاه تزریق خانگی و رومیزی نامیده میشوند، میتوانند قطعاتی با وزن چند گرم تولید کنند در حالی که ماشینهای بزرگ می توانند قطعاتی با وزن چند کیلوگرم تولید کنند. اندازه دستگاهها از حدود 1 تن تا بیش از 1000 تن می باشد.
انواع دستگاه تزریق پلاستیک بر اساس مکانیزم ساخت
ماشینهای تزریق پلاستیک بر اساس مکانیسم ساخت به دستههای مختلف تقسیم می شوند که هر کدام دارای عملکرد خاص خود و مناسب محیطهای مختلف تولید هستند، در این بخش به معرفی انواع آن و شرح مزایا و معایب هر یک خواهیم پرداخت:
1. دستگاه تزریق پلاستیک الکتریکی
دستگاه تزریق پلاستیک الکتریکی نشاندهنده یک جهش در فنآوری تولید با استفاده از موتورهای سروو الکتریکی برای همه حرکات است که منجر به کنترل دقیق و کارایی انرژی می شود.
ویدیو نحوه تزریق دستگاه تزریق پلاستیک الکتریکی
مزایا دستگاه تزریق برقی یا الکتریکی عبارتند از:
- بهره وری انرژی، به طور قابل توجهی هزینههای عملیاتی را کاهش می دهد.
- دقت و تکرارپذیری بیشتر، افزایش کیفیت محصول.
- چرخه سریع تر، ظرفیت تولید را افزایش می دهد.
معایب دستگاه تزریق پلاستیک عبارتند از:
- نیاز به سرمایه گذاری بیشتر، اگرچه با هزینههای عملیاتی کمتر جبران می شود.
- ممکن است نیروی بستن بالا مورد نیاز برای قطعات بسیار بزرگ را تامین نکند.
بیشتر بخوانید: اگر به فکر تغییر در کسب و کار خود و درآمد بیشتر هستید با بهترین دستگاه های صنعتی پولساز آشنا شوید.
2. دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیک
دستگاه های تزریقی هیدرولیک که توسط سیال هیدرولیک تغذیه می شوند به دلیل استحکام و توانایی اعمال نیروی گیره بالا شناخته شده اند، این ماشینها برای مدتها در صنعت استفاده می شدند و از قدیمی ترین نمونه های دستگاه تزریق پلاستیک به شمار می رود.
مزایای دستگاه هیدرولیکی
- نیروی بستن بالا، ایده آل برای قطعات بزرگ و پیچیده.
- بادوام، بازده خوبی از سرمایه را فراهم می کند.
معایب این دستگاه عبارتند از:
- مصرف انرژی بالاتر نسبت به فناوری های جدید تر.
- زمان چرخه کندتر، که می تواند بر راندمان تولید تأثیر بگذارد.
3. دستگاه تزریق پلاستیک مکانیکی
دستگاه های تزریق پلاستیک مکانیکی یا ضامن دار از یک سیستم مکانیکی برای باز و بسته کردن قالب استفاده می کنند، این ماشینها در صنعت مدرن کمتر رایج هستند اما به دلیل سادگی و کارایی در کاربرد های خاص مورد توجه قرار می گیرند.
4. دستگاه تزریق پلاستیک هیبریدی
این دستگاه های تزریق پلاستیک، ترکیبی از بهترین ویژگی های دستگاه تزریق پلاستیک هیدرولیک و الکتریکی هستند و تعادلی بین عملکرد، بهره وری انرژی و هزینه ارائه می دهند.
از مزایا دستگاه هیبریدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بهره وری انرژی بهتر از ماشینهای هیدرولیک خالص.
- دارای نیروی گیره بالا و زمان چرخه سریع.
- همه کاره، مناسب برای طیف وسیعی از کاربرد ها.
معایب دستگاه هیبریدی عبارتند از:
- ممکن است هزینه های اولیه بیشتری نسبت به ماشین های کاملا هیدرولیک داشته باشد.
- پیچیدگی در تعمیر و نگهداری به دلیل ترکیب سیستم ها.
5. دستگاه تزریق پلاستیک تخصصی
ماشین آلات تزریق پلاستیک تخصصی برای کاربرد های خاص مانند قالب گیری چند ماده، قالب گیری درج و قالب گیری میکرو طراحی شدهاند، این ماشینها به بازارهای خاص نیاز دارند که به قابلیت های قالب گیری خاصی نیاز دارند.
این دستگاه ها به صورت دستگاه تزریق دو رنگ (حتما باید قطعات پلاستیکی دو رنگ داشته باشند) و دستگاه تزریق سرعت بالا (مخصوص تولید محصول با ابعاد بزرگ و تیراژ بالا) در بازار عرضه می شوند.
مزایا دستگاه تزریقی تخصصی عبارتند از:
- مناسب برای برنامه های تولید محصولات خاص، ارائه قابلیت های پیشرفته.
- میتواند قطعات پیچیده با مواد یا طرح های منحصر به فرد تولید کند.
از معایب این دستگاه تخصصی عبارتنداز:
- انعطاف پذیری محدود برای انواع دیگر پروژه های قالب گیری.
- هزینه بالاتر به دلیل طراحی و تکنولوژی تخصصی.
انواع دستگاه تزریق پلاستیک بر اساس جهت تزریق
دستگاههای تزریق پلاستیک بر اساس جهت تزریق به دو دسته زیر تقسیم می شود که برای مقایسه بهتر در جدول زیر ذکر کردهایم:
انواع دستگاه تزریق پلاستیک بر اساس جهت تزریق |
|
دستگاه تزریق افقی |
دستگاه تزریق عمودی |
همانطور که در از نام هر یک پیداست در دستگاه تزریق افقی به جهت افقی و دستگاه تزریق عمودی به جهت بالا مواد مذاب قرار می گیرد.
دستگاه تزریق پلاستیک عمودی
دستگاه تزریق پلاستیک عمودی برای تزریق پلاستیک در قالب های عمودی و قطعات بزرگ به کار می روند همچنین در صنایعی مانند صنایع خودرو سازی و صنایع ساختمانی به کار می روند.
برای آشنایی بیشتر با این دستگاه کاربردی و معرفی انواع آن به صفحه دستگاه تزریق پلاستیک عمودی چیست؟ مراجعه کنید.
دستگاه تزریق پلاستیک افقی
این دستگاه ها برای تزریق پلاستیک در قالب های افقی و قطعات کوچک به کار میروند و در صنایعی مانند صنایع الکترونیکی، صنایع پلاستیکی و صنایع پزشکی به کار می روند.
دستگاه تزریق پلاستیک بسته چند گانه
این دستگاه ها برای تزریق پلاستیک در قالبهای بسته مانند قالبهای چند قلو، قالب های دو قلو و قالبهای یک قلو به کار می روند همچنین در صنایعی مانند صنایع خودرو سازی، صنایع الکترونیکی و صنایع پزشکی به کار می روند.
دستگاه تزریق پلاستیک چند رنگ
برای تولید قطعات پلاستیکی با چند رنگ مختلف از این دستگاه ها استفاده می کنند، کاربرد این آنها در صنایعی مانند صنایع بازیافت پلاستیک و صنایع پلاستیکی می باشد.
دستگاه تزریق پلاستیک میانی
برای تولید قطعات متوسط و پیچیده تر از دستگاه های تزریق پلاستیک میانی استفاده می شود، در این دستگاه ها مواد پلاستیکی درون یک مخزن دماوندی قرار می گیرند که با دمای بالا و فشار بالا، مواد پلاستیکی را به شکل قطعات مورد نظر شکل می دهد پس از ذوب شدن مواد پلاستیکی سوزن تزریق با فشار به داخل قالب می رود و مواد پلاستیکی را به داخل قالب تزریق می کند.
این دستگاهها به دلیل قابلیت تنظیم دما و فشار برای تولید قطعات متوسط و پیچیده مورد استفاده قرار می گیرند.
بیشتر بخوانید: چیلر دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟
دستگاه تزریق پلاستیک صنعتی
این دستگاه ها برای تولید قطعات بزرگ و پیچیده تری مورد استفاده قرار می گیرند، دارای یک مخزن بسیار بزرگ هستند که با فشار بالا مواد پلاستیکی را به شکل قطعات مورد نظر شکل می دهند پس از ذوب شدن مواد پلاستیکی، سوزن تزریق با فشار بالا به داخل قالب می رود و مواد پلاستیکی را به داخل قالب تزریق می کند.
این دستگاه ها به دلیل قابلیت تزریق پلاستیک به حجم بالا و پیچیدگی قطعات، برای تولید قطعات بزرگ و پیچیده مورد استفاده قرار می گیرند.
معرفی دستگاه تزریق دو رنگ
این دستگاه ها برای تولید قطعات پلاستیکی دو رنگ مورد استفاده قرار می گیرند و دارای دو مخزن پلاستیکی هستند که هر کدام از آن ها دارای یک سوزن تزریق می باشند، با فشار دادن به هر یک از مخزن ها مواد پلاستیکی به داخل قالب تزریق می شوند و قطعات پلاستیکی دو رنگ شکل می گیرند.
این دستگاه ها به دلیل قابلیت تولید قطعات پلاستیکی دو رنگ برای تولید قطعات دارای طرح های پیچیده مورد استفاده قرار می گیرند.
دستگاه تزریق پلاستیک سه بعدی
دستگاه تزریق پلاستیک سه بعدی برای تولید قطعات پلاستیک سه بعدی به کار می روند، این دستگاه ها با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی، قطعات پلاستیکی را به شکل سه بعدی تولید می کنند، مواد پلاستیکی درون مخزن دماوندی قرار می گیرند و با استفاده از سوزن تزریق به داخل قالب تزریق می شوند.
با استفاده از چاپ سه بعدی قطعات پلاستیکی با دقت بالا و دارای پیچیدگیهای زیاد تولید می شوند این دستگاه ها به دلیل قابلیت تولید قطعات پلاستیکی سه بعدی در صنایع هوا فضا، پزشکی و خودرو سازی مورد استفاده قرار می گیرند.
مصرف برق دستگاه تزریق پلاستیک با توجه به نوع آنها
با توجه به نوع دستگاه ها و با توجه به کارایی آنها، میتوان میزان برق مصرفی آنها را تا حدودی و تقریبی اندازه گیری کرد، برای مثال دستگاه های هیدرولیکی معمولا مصرف برق بالاتری دارند زیرا برای عملکرد خود نیاز به پمپ های هیدرولیک دارند.
با توجه به اندازه و ظرفیت دستگاه بین 30 تا 100 کیلووات در ساعت مصرف برق این دستگاه ها است.
- دستگاه های الکتریکی، معمولا مصرف برق کمتری دارند و با توجه به کارایی بالاتر آنها معمولا بین 10 تا 50 کلیووات در ساعت انرژی مصرف میکنند.
- دستگاه های دوگانه هیبرید، که ترکیبی از سیستم هیدرولیک و سیستم الکتریکی هستند، مصرف برق بهینه تر و کمتری دارند و معمولا بین 15 تا 70 کیلووات درساعت مصرف برق آنها است.
- دستگاه های کوچک، معمولا کم مصرف هستند و برای تولیدات کوچک و متوسط طراحی شده اند و مصرف انرژی بهینه دارند، بین 5 تا 20 کیلووات در ساعت برق مصرف میکند.
- دستگاه های با کنترل هوشمند، معمولا بین 10 تا 40 کیلووات در ساعت برق مصرف میکنند و میتوانند با توجه به تکنولوژی های روز دنیا این مصرف برق را به حداقل ممکن برسانند.
بیشتر بخوانید: با بهترین دستگاه های تولیدی پرسود خانگی آشنا شوید و تنها با سرمایه کم کسب و کار خود را در منزل یا کارگاه کوچک شروع کنید.
مشخصات فنی دستگاه تزریق پلاستیک
مشخصات فنی دستگاه تزریق پلاستیک در سه بخش تقسیم بندی می شود که هر بخش دارای اجزا و قطعات فنی می باشد که برای عملکرد بهتر این دستگاه اهمیت دارند.
1. سیستم کنترل از مشخصات فنی دستگاه تزریق پلاستیک
- دارای دو عدد CPU، قابلیت مشاهده و گزارش گیری آمار تولید
- دارای حافظه داخلی، پشتیبانی از ربات
- نمایش دمای روغن، دارای سیستم تست وعملکرد ورودی و خروجی دیجیتال
- سیستم درجه حرارت، دارای صفحه نمایش پی ال سی
- پشتیبانی از زبان فارسی و انگلیسی، هیدروموتور با کارایی بالا
- قابلیت تنظیم و کنترل تراکم، مجهز به سیستم بارگیری قبل از تزریق
- سفارشی سازی ابعاد سیلندر متناسب با نیاز، قابلیت کنترل تزریق در حالت زمان، مکان و فشار
- دارای درب حفاظ تزریق، دارای قابلیت کنترل وزن تزریق توسط خط کش
- دارای سیستم تزریق چند مرحله ای، مجهز به قطعات برقی اشنایدر
- دارای سیلندر و ماردون بایمتال، دارای کنترل هیتر، دارای گیج تقسیم آب
2. سیستم تزریق
- قابلیت انجام پران، دارای میل تایبار با پوشش سخت
- دارای سیستم حفاظت قالب، دارای حفاظت الکتریکی، هیدرولیکی مکانیکی درب
- کنترل دقیق حرکت گیره، دارای بازوی سه ردیفه یکپارچه
- دارای دو عدد شیر ماهیچه کش نصب شده
3. سیستم هیدرولیک
- هیدروموتور پیستون با گشتاور بالا
- صدای کم، مجهز به آلارم دمای روغن
- دارای مدار هیدرولیکی
- دارای طراحی مناسب جهت دسترسی ساده به المان های مختلف
- استفاده از شیر پوپرشنال برای کنترل بهتر
- مجهز به الکتروموتور فاز ایتالیا، مجهز به اتصالات هیدرولیک کونتنیتال
قیمت دستگاه تزریق پلاستیک در ایران چقدر است؟
در پاسخ به این سوال که قیمت دستگاه تزریق پلاستیک چقدر است؟ میتوان گفت که قیمت خرید دستگاه تزریق پلاستیک با توجه به نوع دستگاه تزریق مورد نظر و برند، ظرفیت و حجم تولید این دستگاه ها که در قیمت آنها تاثیر گذار است دارای قیمت های متفاوتی است اما در بازار ایران این دستگاه ها با قیمت میانگین 100 میلیون تومان تا بیشتر از 500 میلیون تومان برای دستگاه های تزریق پلاستیک کوچک تا متوسط و برای دستگاه های تزریق پلاستیک بزرگ قیمتی بیشتر از 1 میلیارد تومان خواهد داشت؛ برای استعلام دقیق این دستگاه ها با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
ما در یونیکسل این امکان را برای شما فراهم کرده اید تا در صورت نیاز به خرید این دستگاه ها با توجه به بودجه ای که دارید بتوانید از طریق این سایت انواع دستگاه های تزریق پلاستیک دست دوم و نو را بدون واسطه خریداری کنید.
سخن پایانی
در این مقاله درباره دستگاه تزریق پلاستیک چیست و طرز کار و انواع آنها با توجه به طرز کار و کاربردهایشان صحبت کردیم؛ این دستگاه به عنوان یکی از ماشین آلات صنعتی پرکاربرد در فرآیند تولید محصولات پلاستیکی نقش بسزایی در صنایع مختلف ایفا می کند.
تنوع و کاربردهای این تکنولوژی نشان دهنده اهمیت آن در بهینه سازی فرآیند های تولیدی و کاهش هزینه ها است همچنین با پیشرفت تکنولوژی و نوآوری های جدید انتظار می رود که استفاده از این دستگاهها در صنایع مختلف افزایش یابد و کاربرد های جدیدی را به خود اختصاص دهد.
اجزای اصلی دستگاه تزریق پلاستیک، سیستم کنترل، واحد تزریق، واحد بستن، واحد گیره، سیستم هیدرولیک، سیستم خنک کننده، گیت ایمنی دستگاه
از دستگاه تزریق پلاستیک در تولید پلاستیک در صنایع مختلف از جمله، صنعت ساختمانی، پزشکی، الکترونیک، بسته بندی، خودرو سازی و مشابه استفاده میشود.
در انتخاب دستگاه تزریق پلاستیک باید به عوامل و فاکتورهایی مثل حجم تولید، دقت و سرعت دستگاه تزریق، قیمت دستگاه، ویژگیها, مصرف برق و انرژی و در نهایت به نوع دستگاه متناسب با نیاز خود و مواد اولیه مصرفی توجه کنید.