دستگاه تزریق پلاستیک کوچک
تاریخ بروز رسانی: 1403/9/11
مدت زمان مطالعه : 4 دقیقه
معرفی دستگاه تزریق پلاستیک کوچک و انواع آن
دستگاه تزریق پلاستیک امروزه پیشرفت زیادی کرده است و انواع دستگاه کوچک و رومیزی نیز به بازار آمده است، دستگاه تزریق پلاستیک کوچک که دستگاه تزریق پلاستیک خانگی یا رومیزی نیز نامیده میشود برای تولید قطعات کوچک پلاستیکی به کار برده میشوند و میتوان از تولید این قطعات سود خوبی را بدست آورد.
اغلب برای کارگاههای کوچک و همچنین محیط های آموزشی مانند دانشگاه ها و کارگاه های فنی و حرفه ای استفاده می شود، این دستگاه ها قیمت مناسبی دارد و برای کارگاه های کوچک و کسب و کارهای کوچک و همچنین برای استفاده دانشجویان بسیار مناسب است.
از مهمترین ویژگی های این نوع دستگاه تزریق پلاستیک می توان به مواردی همچون ابعاد کوچک و وزن کم، مصرف پایین انرژی و راحتی استفاده از آنها اشاره کرد؛ این دستگاه قابلیت تولید قطعات متنوع با اندازه های کوچک را دارد.
دستگاه تزریق پلاستیک کوچک رومیزی دارای انواع مختلفی دارد که حجم های متنوعی را دربر میگیرد، از مزایای استفاده از این دستگاه، فضای کمی است که اشغال میکنند. در این مقاله قصد داریم به معرفی دستگاه های تزریق پلاستیک کوچک خانگی بپردازیم.
ابعاد و وزن دستگاه تزریق پلاستیک کوچک رومیزی
ابعاد این دستگاه کوچک است و به راحتی روی میز قرار می گیرد، برخی دستگاه ها ابعاد آن از 30x40x50 تا 159x140x63 متغیر است؛ این دستگاه ها وزن متغیری از ۱۰ کیلوگرم تا حدود ۵۰ کیلوگرم نیز دارد.
دستگاه های کوچک تزریق پلاستیک مصرف انرژی پایینی دارند و با برق خانگی تک فاز نیز میتوانند به راحتی کار کنند و مصرف برق زیادی ندارند همچنین این دستگاه ها دارای بخش های خنک کننده، گرمایش و سیستم کنترل های متفاوت است و قیمت آنها نیز با توجه به این برند ها متغیر است.
از دیگر ویژگی های بارز این دستگاه جنس بدنه آنها است که اغلب از جنس فلز ساخته میشود و همین موضوع دوام و استحکام بالای دستگاه را تضمین می کند.
کاربرد دستگاه تزریق پلاستیک کوچک
دستگاه تزریق پلاستیک خانگی و رومیزی دارای کاربرد های متنوع است البته با توجه به قطعات کوچکی که تولید می کند، نمیتوان از این دستگاه در تولید قطعات بزرگ و در صنایع استفاده کرد؛ از مهم ترین کاربردهای این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نمونه سازی و ساخت نمونه های اولیه
- تولید قطعات پلاستیکی کوچک
- تولید قطعات کوچک برای پروژه های شخصی و کسب و کارهای خانگی
- استفاده در آموزش های علمی و دانشگاه
- استفاده در هنر و طراحی
- تولید قطعات ریز و کوچکی که نیاز به دقت بالایی دارند.
طرز کار دستگاه تزریق پلاستیک کوچک چگونه است؟
نحوه کار دستگاه تزریق رومیزی کوچک اگرچه به نوع دستگاه و همچنین نوع عملکرد آن که به صورت دستی، نیمه اتومات یا اتوماتیک بستگی دارد اما به طور کلی مراحل دستگاه به ترتیب زیر است:
1. آماده سازی مواد: گرانولها پلاستیک را داخل قیف دستگاه بریزید، البته باید مطمئن شد که مواد کاملا خشک و غیر مرطوب بوده و عاری از هرگونه آلودگی است.
2. گرمایش و ذوب پلاستیک: دستگاه تزریق پلاستیک خانگی، مواد پلاستیک را ذوب می کند، در این مرحله دمای سیلندر و نازل بر اساس نوع مواد اولیه تنظیم می شود سپس مواد مذاب از طریق اسکرو به سمت جلو هدایت می شوند.
3. بستن قالب: دو نیمه قالب را آماده و سپس بسته می شوند، این مرحله می تواند به صورت دستی یا اتوماتیک باشد.
4. تزریق پلاستیک: در این مرحله مواد مذاب با فشار تعیین شده به داخل قالب، تزریق می شوند.
5. خنک کردن و انجماد قطعه: در مرحله نهایی با استفاده از سیستم خنک کننده، قالب و قطعه را خنک می کنند تا آماده خروج از دستگاه شود.
6. خروج قطعه کار: قطعه پلاستیکی آماده و جامد شده از خروجی دستگاه به شما تحویل داده خواهد شد.
7. تمیز کردن دستگاه: در پایان در دستگاه های دستی، قالب را تمیز کرده تا برای چرخه بعدی آماده باشد.
مشخصات فنی دستگاه تزریق پلاستیک کوچک خانگی یا رومیزی
برای خرید دستگاه تزریق پلاستیک کوچک رومیزی باید مشخصات فنی آن را در نظر بگیرید تا خریدی مناسب با کاربردی که مد نظر دارید را تهیه کنید، در زیر مشخصات فنی این دستگاه ها را در جدولی کامل شرح خواهیم داد:
مشخصات فنی |
توضیحات |
وزن تزریق |
وزن تزریق متغیر است و بین ۱۰ تا ۱۰۰ گرم در دستگاههای مختلف متنوع است. |
حجم تزریق |
حجم تزریق نیز در دستگاه های مختلف بین ۵ تا ۵۰ سانتیمتر متغیر است و حجم پلاستیک تولید شده را تعیین میکند. |
نیروی گیره یا نیروی قفل قالب |
معمولا بین ۱ تا ۱۰ تن متغیر و این نیرو برای بسته نگه داشتن قالب در حین تزریق است. |
توان سیستم گرمایش |
بین ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ وات در دستگاه های مختلف متفاوت است و برای ذوب کردن گرانول و مواد پلاستیکی کاربرد دارد. |
دمای سیستم گرمایش |
دمای این دستگاه ها نیز با توجه به مدل آنها بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد است. |
فشار سیستم تزریق |
فشار سیستم تزریق با توجه به نوع دستگاه و مدل آن بین ۲۰ تا ۱۰۰ بار متغیر است و این فشار برای تزریق پلاستیک مذاب لازم است. |
سرعت سیستم تزریق |
سرعت تزریق معمولا قابل تنظیم است و به نوع پلاستیک و قالب بستگی دارد. |
ابعاد دستگاه |
ابعاد این دستگاه ها معمولا کوچک است و به رومیزی معروف است، ابعاد آن بین ۳۰*۴۰*۵۰ و ابعاد بزرگتر ۶۰*۸۰*۱۰۰ سانتی متر متغیر است. |
وزن دستگاه |
وزن دستگاه تزریق پلاستیک معمولا بین ۱۰ تا ۵۰ کیلوگرم است. |
نوع مواد اولیه قابل تزریق |
در مدلها مختلف نوع مواد اولیه متفاوت است، اغلب از این مواد میتوان برای تزریق در دستگاه تزریق رومیزی استفاده کرد: PA ،PC ،PVC ،ABS ،PP ،LDPE |
سیستم کنترل |
برخی دستگاه ها دارای سیستم کنترل دستی، برخی نیمه اتومات و برخی کاملا اتوماتیک هستند. |
امکانات اضافی |
سیستم خنک کننده، قالب، سیستم تزریق چند مرحله ای، سیستم کنترل دما در برخی مدل ها وجود دارد. |
کاربر عزیز برای نمایش کامل محتوای جدول در حالت موبایل، باید صفحه را به چپ یا راست حرکت دهید.
مشخصات فنی این دستگاه با توجه به نوع،، مدل و برند دستگاه متغیر هستند و حتما در زمان تهیه آن باید این موارد را در نظر بگیرید و با توجه به نیاز خودتان و کاربرد مد نظرتان، دستگاه تزریق رومیزی مناسب را انتخاب کنید.
انواع دستگاه تزریق پلاستیک کوچک
دستگاه تزریق پلاستیک خانگی با توجه به مشخصات فنی، مدلهای متنوع دارد برای مثال بر اساس مکانیزم عملکرد،، دستگاه های تزریق پلاستیک دارای انواع زیر هستند:
1. دستی: این دستگاه ساده ترین نوع دستگاه است که در آن کار تزریق پلاستیک با نیروی دست انجام می شود و برای تولید قطعات کوچک مناسب است.
2. نیمه اتوماتیک: در این دستگاه سیستم گرمایش برقی برای ذوب کردن پلاستیک وجود دارد و تزریق پلاستیک در آن با استفاده از سیستم هیدرولیکی با پنوماتیکی انجام می شود؛ در این دستگاه امکان تولید قطعات پیچیده تر و با کیفیت تر نسبت به نوع دستی وجود دارد.
3. تمام اتوماتیک: این مدل دستگاه تزیق پلاستیم خانگی دارای پیشرفته ترین سیستم در میان دستگاه های خانگی است و در آن تمام مراحل به صورت خودکار انجام می شود همچنین این دستگاه برای تولید انبوه قطعات کوچک و پیچیده مناسب است.
انواع دستگاه های تزریق پلاستیک کوچک خانگی براساس جهت قرارگیری قالب ها نیز به دو نوع مختلف تقسیم می شوند:
1. دستگاه تزریق پلاستیک خانگی افقی: در این دستگاه قالب به صورت افقی قرار می گیرد و رایج ترین نوع دستگاه است و برای تولید بیشتر قطعات پلاستیکی مناسب است.
2. دستگاه تزریق پلاستیک خانگی عمودی: در این دستگاه قالب به صورت عمودی قرار می گیرد و معمولا این مدل دستگاه تنها در برخی موارد استفاده دارد برای نمونه برای تولید قطعاتی که نیاز به تزریق از بالا دارند می توان از این دستگاه استفاده کرد.
مزایا و معایب دستگاه تزریق پلاستیک خانگی یا رومیزی
دستگاه تزریق پلاستیک رومیزی کوچک و خانگی دارای ابعاد کوچکی است و جابهجایی آن بسیار آسان است، این دستگاه به طور کلی هزینه های کمی دارند البته دستگاه های رومیزی در کنار مزایای آن، خالی از عیب هم نیستند در ادامه به معرفی مزایا و معایب این دستگاه می پردازیم:
مزایا دستگاه کوچک خانگی:
- هزینه اولیه خرید این دستگاه کمتر از انواع دستگاه تزریق پلاستیک بزرگ و صنعتی است.
- این دستگاه فضای کمتری را اشغالی می کند و ابعاد کوچکی دارد.
- حمل و جابهجایی این دستگاه به دلیل ابعاد کوچک و وزن پایین آسان است و برای جابهجا کردن آن نیاز به جرثقیل نیست.
- این دستگاه هزینههای مصرفی پایینی دارد و حتی موادی مانند روغن هیدرولیک نیز لازم ندارد.
- از آنجا که در این دستگاه نیازبه روغن هیدرولیک نیست، محیط کاری آن نیز تمیز می ماند.
- استفاده از این دستگاه بسیار آسان است و کاربران حتی اگر مبتدی نیز باشند، به سرعت کار با آن را یاد می گیرند.
- مصرف انرژی در این دستگاه ها بسیار پایین تر از انواع صنعتی آن است.
- این دستگاه صدای کمی دارد و آلودگی صوتی آن نیز نسبت به انواع صنعتی کمتر است.
معایب دستگاه کوچک تزریق پلاستیک:
- ظرفیت تولید این دستگاه هم از نظر وزن و ابعاد قطعه و هم از نظر تولید انبوه کم است و نمی توان از آن برای مصارف صنعتی استفاده کرد.
- دستگاه تزریق رومیزی کوچک در تولید قطعات در برخی از مدل ها دارای دقت پایینی است.
- در بعضی از مدلها، محدودیت نوع مواد اولیه وجود دارد.
- اندازه قطعات و همچنین حجم و وزن قطعات در این دستگاه با محدودیت همراه است.
- این دستگاه باعث آلودگی محیط میشود و برای استفاده در فضاهایی با تهویه کم مانند محیطهای کوچک و در خانه مناسب است.
هزینه راه اندازی و نگه داری دستگاه های تزریق پلاستیک کوچک
هزینه راه اندازی برای دستگاه های کوچک رومیزی تزریق پلاستیک نسبت به دیگر انواع دستگاه تزریق بسیار کمتر است برای خرید دستگاه قیمت خوبی پرداخت می کنید و تعمیر نگهداری این دستگاه و همچنین هزینه های مصرفی آن ها نیز کم است.
بیشتر بخوانید: درآمد ماهیانه دستگاه تزریق پلاستیک
اگر شما دارای کسب و کار خانگی یا کارگاه کوچکی هستید و نیاز به دستگاه تزریق پلاستیک کوچکی دارید، بهترین انتخاب همین دستگاه های تزریق پلاستیک رومیزی یا خانگی هستند، در میان انواع مدل دستگاه تزریق پلاستیک کوچک،، دستگاه تزریق پلاستیک رومیزی 80 گرم بسیار محبوب است که در آنها می توان قطعات پلاستیکی متنوع از ۵ تا ۸۰ گرمی را تولید کرد.
قیمت دستگاه تزریق پلاستیک کوچک خانگی یا رومیزی
قیمت دستگاه تزریق پلاستیک رومیزی به نوع دستگاه، برند و حتی نوع کارکرد آن بستگی دارد، قیمت کوچکترین دستگاه تزریق پلاستیک نیز به برند و حتی عملکرد آن بستگی دارد، ممکن است کوچکترین دستگاه نیز قیمتی بالاتر از وزن های دیگر این دستگاه در برخی مدل و برند ها باشد، بنابراین شما عزیزان برای تهیه این دستگاه باید ابتدا مشخصات فنی مد نظرتان را انتخاب کرده و سپس به سراغ مشاهده قیمت این دستگاه ها بروید؛ همچنین مشاوران ما در یونیکسل میتوانند به شما در انتخاب بهترین دستگاه تزریق پلاستیک مورد نظر خود با توجه به نیازهایتان کمک کنند.
خلاصه محتوا
دستگاه تزریق پلاستیک خانگی یا دستگاه تزریق پلاستیک رومیزی کوچک، وسیله ای برای تزریق پلاستیک و تولید قطعات کوچک پلاستیکی در خانه یا کارگاه ها است، این دستگاه ابعاد کوچکی دارد و اغلب برای مراکز آموزشی و تولید قطعات کوچک به عنوان نمونه استفاده می شود، برای تهیه این دستگاه ابتدا تمام ویژگی ها و مشخصات فنی دستگاه ها را مطالعه کنید و سپس اقدام به انتخاب مدل مناسب کنید، البته شما می توانید برای انتخاب مدل و برند با کارشناسان سایت یونیکسل مشورت کرده و بهترین انتخاب را داشته باشید.